Регистрация. Мислиш, че си най-добрият? Ела и докажи.

#VarnaUPgrade Конкурс за креативност

Конкурси и състезания, в които можете да вземете участие, преди и по време на LAN PARTY SE.Конкурс за креативност #VarnaUPgrade

Участие в конкурса могат да вземат всички ученици, които през учебната 2019/2020г. са 7 клас. Заявка за участие може да се направи до 16.12.2019г. (19.00ч.) посредством тази форма -> цък

 

Условия

Темата е отворена и предоставя възможност на кандидата да представи себе си и идеята си по най-интересен и достоен за познанията си начин.

Правила

 • Представянето ще се осъществи пред аудитория на 22.12.2019г. /петък/ от 14.30ч. Необходимо е идеята да бъде отлично аргументирана посредством мултимедийна презентация, без ограничение в използвания софтуер или метода на представяне.
 • Предимство ще са презентации представени на английски език.

Профил на IT Гимназия "Екзюпери"

Частна профилирана гимназия по информационни технологии и обществени комуникации "Антоан дьо Сент-Екзюпери" е създадена със Заповед на МОН РД 14-45/23.05.2001 г. ДВ бр. 59/ 03.07.2001 г.

Профилите на гимназията са два:
Чуждоезиков - свободно ползване на английски и немски език. Възможности за полагане на изпити за сертификатни нива по чужди езици до С1 спрямо Общата Европейска езикова рамка, както и специализираните изпити за кандидатстване в международни университети - IELTS, TOEFL, SAT.
Технологичен - информатика и информационни технологии, надграждащи държавните образователни изисквания с допълнителни познания за графичен дизайн и 3D анимация, програмиране,системна администрация и компютърни мрежи.

Профилиращи предмети и хорариум:

 • Немски език – 1374 часа /интензивно изучаване в VІІІ клас – 648 часа/;
 • Английски език – 659 часа /след ниво Intermediate/;
 • Информатика – 304 часа;
 • Информационни технологии – 528 часа;

УсловияПравила и условия за участие

Правилата и условията за участие в LAN PARTY SCHOOL EDITION 2019 са неделима част от регистрацията.
Прочетети ги внимателно. Ако мислиш, че не отговаряш на тях, а искаш да участваш - пиши ни.

 • LAN PARTY SCHOOL EDITION е събитие предназначено за ученици от 11г. до 17г. и VIP *
 • Всички участници е необходимо да си носят Лаптоп или Настолен компютър със следните елементи:
  - компютърна конфигураця с мрежова карта;
  - монитор;
  - мишка и клавиатура (слушалки по избор);
  - разклонител за включване към електрическата мрежа (за препоръчване 3-кa).
 • Всеки, който желае може да си донесе и игровите конзоли. (Не гарантираме наличието на монитори с HDMI вход за всички желаещи);
 • Участниците трябва да са подготвени да представят пред жури:
  - компютърната си конфигурация;
  - разработено софтуерно приложение, скрипт или модификация;
  - моделиране или дизайн;
  - тунинг на кутията;
 • Документи за самоличност (лична карта или ученическа лична карта) в деня на събитието, състезателен дух и добро настроение!
 • Учениците ще имат възможност да се състезават в няколко примерни категории:
  - Функционалност на компютърната конфигурация - В това състезание всеки участник ще представи пред журито как е модифицирал собствената си конфигурация, съответно хардуерна или софтуерна модификация, дизайн на кутия и т.н.
  - Асемблиране на компютърна конфигурация на място – Състезанието е отборно, като всеки отбор се стреми да сглоби от компютърни части функционираща машина и я включи в глобалната мрежа за най-кратко време.
  - Игри в мрежа – Тук играчите ще бъдат оценявани по различни критерии.
  - Различни състезания, анкети, конкурси и дискусии.
 • Внимание! Запазваме си правото да коригираме тези условия. Проверявайте ги регулярно за нововъведения.

  * VIP участници - Това са дългогодишни участници в събитието, към които е отправена специалнa покана.

Формуляр Регистрационен формуляр за участие

Всички участници в LAN PARTY SE е необходимо да попълнят регистрационната форма.
За да попълните формуляра е нужно да имате училищен профил в Google (@exupery.org)

ЧЗВ Често задавани въпроси

Тук можеш да откриеш някои от отговорите на въпросите, които имаш. А може просто да разгледаш какво сме ти подготвили.

1. Какво е LAN Party SE?

LAN е акроним и често използван термин в компютърните мрежи. Понятието е формулирано от няколко думи Local Area Network или Локална мрежа. LAN Party е символ на времето, когато много от софтуерните и хардуерни иновации се движеха напред от хора, които споделяха знанията и уменията си в неформална среда преди глобалната мрежа Интернет да предоставя съвременните си възможности. SE е също съкращение от School Edition или Училищна версия, която е ограничена в по-малък от типичния няколко дневен за LAN паритата времеви период.

2. Всеки ли може да участва?

Събитието е с отворена регистрация, но с ясно поставени правила и регламент. След попълване на формуляра се изчаква одобрение на кандидатурата и получаване на състезателен картон.

3. Какви награди да очаквам?

Всяка година се опитваме да предоставим различни и интересни награди. Доброто настроение и споделените мигове с приятели за нас са най-ценните награди, които искаме да споделим с Вас

4. Нужно ли е да си нося компютър за да участвам?

Ако искаш да оценим, "конфигурацията"* ти. Ако искаш да играеш компютърни игри в мрежа. Ако искаш да ни представиш твой продукт или просто да се позабавляваш в приятелска атмосфера. Разбира се!
*Конфигурация включва пълна функционална компютърна конфигурация в сглобен и функционален режим в допълнение с монитор, мишка, клавиатура и слушалки при избор.

5. Мога ли да участвам с лаптоп?

Разбира се! Лаптопът е предпочитан в съвременните издания на LAN PARTY-тата по света. Колкото по-мощен, толкова по-добре. За по-добри мигове по време на игрите в мрежа, ще е добре наличието на LAN порт за жична връзка.

6. Имам игрова конзола. Може ли да играя с нея?

Разбира се! Подготвили сме няколко 50-инчови екрана, които чакат твоите споделени моменти от любимите ти игри. Първите регистирали се участници ще получат предимство при настаняването.

Контакти Попълни формата за връзка с нас.